2024. okt 20.

Őszi vegán kaják

írta: Plantbased Dogmom Professor
Őszi vegán kaják

Ez most csak egy gyors, főleg fotókra alapozó poszt lesz arról, ősszel is milyen változatos vegán ételeket lehet készíteni. Meg arról, hogy a vegán nem egyenlő sem az elmebeteggel, sem az anorexiással :), és igen, időnként befigyel egy kakaós csiga vagy készétel. És akkor mi van? Semmi. Meg szokás szerint arról is, hogy mennyire nem kell, hogy unalmas legyen ez a fajta étkezés, csak egy kis képzelőerőre és kreativitásra van szükség, még sok időre sem. Recepteket nem adok meg, mert vagy csak úgy kitalálom ezeket a kajákat, vagy a neten látom, aztán variálom az alapján, ami itthon van, vagy amihez kedvem van. És persze ezek továbbra sem útmutatások vagy diétás tanácsok, de isnpirációnak hátha jó lehet :) 

img_9632.jpeg

Reggelik

Mint látható, szeretek reggelizni :) Van itt szójagurt granolával, gyümölccsel, protein palacsinta kókuszgurttal, gyümölcssel, pirítós mogyórvajjal és körtével/almával, éééés, tessék kapszkodni, kakaós csiga és pisztáciiás crioassant is - amúgy a legegyszerűbb, minden sarkon megtalálható pékésgekben is vannak tej-. tojás- és cukormentes cuccok :)

 

Főételek

Itt van, amit én főztem, mint a vöröslencse dahl, vagy a céklarizottó tofuval, salátával, vagy ugyanez grillezett karfiollal pl. Van őszi saláta is, sült céklával, sütőtökkel, édesburgonyával, tökmaggal, dióval, vegán kéksajttal, vagy sütőtökkrémeleves például. És van bolti  zacskós hajdianakás is, meg éttermi kaja (wrap, mezze)

 

Desszertek

Na itt is van saját gyártás, mint a fehérjegolyó (zabpehely+mogyoróvaj+fehérjepor+víz+amit akarsz), vagy vegán süti. És a boltiak, szeletek, sós rágcsák.

Szólj hozzá

ősz életmód étkezés vegán őszi étel vegán étrend őszi vegán